Tilmælið: Suðuroyartunnilin projekterast beinanvegin

Tíðindi

Tá umræður at skapa framburð og menning, er lítið at ivast í, at nýtt ferðasamband um Suðuroyarfjørð, Suðuroyartunnilin, er ein hin týdningarmesta íløgan fyri at skapa framburð og menning í Suðuroynni.

Tá Sandoyartunnilin er liðugur í 2022, er Suðuroyggin einasta stóra økið í landinum, sum ikki hevur fast samband til meginøkið. Øll verkætlanin kring Suðuroyartunnilin má tí verða projekterað og klár at seta ígongd í 2022, tá Sandoyartunnilin er liðugur. Tað vil siga, at bæði linjuføring, allar neyðugu kanningar av hvør linjuføring er best, og sjálvur fíggingarleisturin má verða púra greiður í góðari tíð áðrenn 2022. Sum framhald av Sandoyartunnlinum má sjálvsagt borast tunnil til Suðuroyar.

Kommunurnar í Suðuroynni eru samdar um, at Suðuroyartunnilin er ein alneyðug íløga í framtíðina í Suðuroynni og mæla Landinum til at seta gongd á verkætlanina beinanvegin.

Facebook viðmerkingar