Listamakarin í Vágs kommunu gerst sjónligur

Ole Wich er í mai mánað listamakari í Vágs kommunu. Nú taka fyrstu listaverkini skap. Ole skrivar:

14-5-2019: Caféen hjá Jugga i Vági får besøg af en hurtig stime sild og lidt længere henne ad vejen har tre røde rovmåger også direkte kurs mod caféen. Det skal nok blive en sjov aften.
Dette er fortovstatoo med et alternativt brug af Jørgen M. Olsens figurer fra hans fantastiske bog »Naturens børn«, hvor han publicerede sine mange registreringen af dyreplankton, sild, måger og hvaler i det økologiske kredsløb i fjorden. Det var ham, der først observerede, at silden sover med hovedet nedad.
Disse studier var nu kun en lille del af de mange aktiviteter han gennem sit liv beskæftigede sig med og som har været med til at skabe Vágs bygds identitet, men Jørgen M. Olsen er desværre undereksponeret og for det meste forglemt.
Det burde der rettes op på. Sildene og mågerne på fortovet foran hans hus er et lille bidrag til det.

Ole Wich – Listamakari í Vágs kommunu – 2019.

Facebook viðmerkingar