Valg 2019

Den 31.08.2019 skal vi vælge vores repræsentanter i tinget for kommende valgperiode.

Jeg vil opfordre beboerne her på Suðuroy om at overveje deres stemme til kommende valg. Jeg opfordrer ikke til at stemme på en bestemt kandidat eller et bestemt parti.

Jeg vil derimod bede vælgerne om at kigge på tværs af partier og kandidater, for at vi som borgere på Suðuroy, kan vinde pladser i tinget til dem, der virkelig ønsker at kæmpe for øens fremtid.

Husk på at argumenterne ” her i huset har vi altid stemt på …..” og ”jeg stemmer det samme som mine forældre” ikke holder vand. Når vi står i stemmeboksen er vi alene og det er kun os selv der kan se hvor vi sætter vores dyrebare kryds.

Vi skylder os selv at stemme efter vores egen overbevisning.

Vi skylder os selv at stemme på en kandidat der har gennemslagskraft og som vil kæmpe for Suðuroy med næb og klør.

Vi har i årtier ventet på at der kommer ”hjælp” fra administrationen i Torshavn og vi har valg efter valg kunne konstatere at det sker ikke. Vi er, som borgere på denne fantastiske ø, nød til at udvikle os som samfund, og at stå på egne ben. Det er derfor af enorm betydning, ikke bare for os der er til i dag, men også kommende generationer at vi over vejer vores stemme på lørdag. Vi kan ikke sætte os ned og vente på en tunnel der måske kommer om 11 år.

Næsten samtlige af de opstillede kandidater har lovet at i 2030 kan vi køre fra Suðuroy til Klaksvík, men hvad skal der ske med Suðuroy i mellemtiden?

De kandidater der vælges nu på lørdag bliver som bekendt kun valgt for en periode på 4 år.

Jeg mangler at høre udtalelser fra de opstillede kandidater fra Suðuroy om deres planer for, hvad der skal ske indtil en tunnel muligvis bliver en realitet i 2030.

Det er, efter min overbevisning, en smule billigt for dem at love noget som de ikke direkte har indflydelse på.

Til næste valg i 2023 ser tingene højst sandsynligt meget anderledes ud. Førende økonomer rundt om i verden spår, allerede nu, om en forestående nedgang i verdensøkonomien. Et krak kan, efter sigende, komme allerede indenfor de næste 4 år.

Hvis det sker, hvordan skal vi så finansiere et så dyrt projekt som en tunnel til Suðuroy?

Som det ser ud nu er forbindelsen fra Suðuroy ikke til at leve med.

Den har i årtier ikke været dårligere og mere ustabil end den har været indenfor de sidste 3-4 år.

Smyril skal have langt større bevillinger til olie og mandskab og vedligehold inden vi begynder at snakke om afløserskibe til flere hundrede millioner og ruter til Skotland.

Det kan ikke være rigtigt at en person fra Sumba skal hjemmefra kl. 4.45 om morgenen for at nå et fly der flyver kl 14.35. For bare få år siden var det muligt at rejse med Smyril kl. 11.00 og nå samme flyrute kl. 14.35. Et kæmpe skridt i den rigtige retning er at ankomsttiderne bliver overholdt. Det betyder ikke noget at Smyrils afgange er 10-15 minutter forsinket så længe ankomsttiderne overholdes.

Det har tidligere kunne lade sig gøre, så spørgsmålet er hvilke kriterier har ændret sig?
Kan det have noget at gøre med, at SSL fra politisk side har fået besked på at holde deres budget uden at der er taget hensyn til faldet i service niveau?

For mig som udenforstående virker det som om at ledelsen i SSL bevidst har nedsat farten med detformål at spare brændstof.Jeg har ikke hørt en eneste af de valgte politikere stille spørgsmål ved hvorfor det ikke lader sig gøre at overholde ankomsttiderne og det er på trods af at vores lokalt folkevalgte er nogle af de personer der rejser oftest med Smyril.

Denne praksis skal stoppes og det er op til dem der bliver valgt den 31.08.2019 at gøre dette.

Hvis kommende politikere, så vidt muligt kan:
– garantere at ankomsttiderne overholdes
– fastlægge retningslinjer for hvor megen vind, og hvor stor bølgehøjde der skal til, før Smyril må aflyse
– ansætte mere personel til at varetage catering under overfart
– ansætte mere personel til vedligehold så Smyril kan fungere til tunnellen engang kommer

så er vi kommet langt uden at optage kæmpe lån til permanent afløser skib og ruter til Skotland, der skal finansieres af skatteborgerne.Med ønske om et godt valg til alle.

Rasmus Rasmussen

Facebook viðmerkingar