Søgan hjá Arnfinni Thomassen um John Henry Nicholls í The Times

Søgan um bretska sjómannin, sum í 78 ár hevur ligið í gamla kirkjugarðinum í Vági sum ókendur, ein gáta sum Arnfinnur Thomassen nú hevur loyst, hevur vakt stóran ans í Stóra Bretlandi.

Grein hevur verið í Grimsby Telegraph. Arnfinnur hevur verið beinleiðis í BBC Radio Humberside og greitt frá søguni – og á tann hátt eisini fingið fatur í abbabørnum hjá John Henry Nicholls. Og í morgun er søgan hjá Arnfinni Thomassen um John Henry Nicholls eisini prentað í heimskenda bretska blaðnum The Times.

Undir yvirskriftini: VE Day: Unknown seaman found in Atlantic is named at last, byrjar greinin soleiðis:

He was found floating in the North Atlantic in 1942 three miles off the Faroe Islands. There was little to identify the body which had been bobbing in the waves for some days except British money, tobacco and a lighter. On his finger was a signet ring with the initials JHN.

Until this week it seemed the mystery of the man found off the island of Suouroy would remain unsolved — just another of the tens of thousands of men of the Merchant Navy and fishing fleet lost during the Second World War with no formal grave to identify them. The man was buried by the shore of the small fishing port of Vagur where the headstone honoured “a sailor of the merchant navy known unto God”.

Greinin kann lesast í fullum líki á The Times her.

Facebook viðmerkingar