Fyrilestur um skýggjaráðini í ABC vikuni í Vági

Ónskvøldið 5. oktober – í ABC vikuni í Vági – verður fyrilestur við Gitte Klein um skíggjaráðini í Auluni í Vágs skúla.

Fyrilesturin við Gitte Klein, sum varð avlýstur í fleiri umførum orsaka av koronu í 2021, verður nú! Ónskvøldið 5. oktober kl. 19.00 hevur Gitte Klein, verkætlanarfólk í Fólkaheilsuráðnum, fyrilestur um nýggju skíggjaráðini. Fyrilesturin er partur av ABC vikuni, sum Vágs Kommuna skipar fyri.

Um fyrilesturin sigur Gitte;

Vit liva í eini tíð, har vit eru umgird av talgildum miðlum. Flytførið á skíggjunum og góða netsambandið ger, at vit hava atgongd til skíggjar allastaðni og alla tíðina. Tøknin hevur ment okkara samskiftis- og kunningarmøguleikar og arbeiðsgongdir. Skíggjar eru komnir fyri at vera, og tað merkir, at vit skulu avgera, hvønn leiklut skíggjar skulu hava í mun til okkara gerandisdag. Nógv bendir á, at ov stór skíggjanýtsla og skeiv skíggjanýtsla hevur negativa ávirkan á okkara trivnað og menning, og tí hevur Fólkaheilsuráðið gjørt nýggj skíggjaráð. Á fyrilestrinum verður komið inn á, hvussu skíggjanýtsla ávirkar okkum, og hví neyðugt er við skíggjaráðum.

Tað eru avmarkaði pláss til fyrilesturin og til ber at melda seg til fyrilesturin við at senda ein teldupost til info@vagur.fo.

Facebook viðmerkingar