Nýbrot: Altíð ein hjartalækni á vakt á Landssjúkrahúsinum

Tíðindaskriv Tíðindi

Heilsuverkið er undir støðugari menning. Viðgerðirnar gerast fleiri og betri og tænasturnar verða alsamt meira spesialiseraðar. Við fígging úr serstøku serlæknapuljuni verður nú skipað soleiðis fyri, at hjartalækni er á vakt á Landssjúkrahúsinum alt samdøgrið.

“Hetta er eitt stórt frambrot fyri føroyskar hjartasjúklingar. Hjartasjúka kann raka nær sum helst á døgninum og viðhvørt stendur um lív. Við hesari raðfesting kunnu vit veita kardiologiska tænastu alt samdøgrið alt árið”, sigur landsstýriskvinnan í heilsumálum, Sirið Stenberg. 

Landssjúkrahúsið fer sostatt at veita eina kardiologiska tænastu, sum er í samsvari við tilmælið hjá danska Heilsustýrinum um, at øll sjúkrahús, sum taka ímóti akuttum medisinskum sjúklingum, kunnu veita kardiologiska tænastu í vaktini. Í løtuni starvast tríggir hjartalæknar á Landssjúkrahúsinum.

Nýggja skipanin varð sett í verk 1. apríl.

Facebook viðmerkingar